Samsung S7390 Galaxy Trend Lite telefonunuzda donma, yavaşlama, takılma-kasılma gibi yazılımsal olduğunu düşündüğünüz bir problem varsa veya tek seferde ayar ya da veri sıfırlaması yapmak istiyorsanız, formatlama yoluna başvurabilirsiniz.
Formatlama işlemi telefona sonradan yüklenmiş her şeyi sileceğinden işlem öncesi mümkünse yedek alın. Ayrıca telefonu iyice şarj ederek en az %50 seviyesine getirmek işlem sırasından telefonun düşük şarj sebebiyle kapanarak, zarar görmesini engeller. İsterseniz sim ve hafıza kartlarınızı çıkarabilirsiniz.
Samsung S7390 Galaxy Trend Lite modelinde formatlama işlemi için iki farklı yöntem bulunur. Bunlardan ilki için menüye erişebiliyor olmanız gerekir. Menü> Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla> Telefonu sıfırla> Her şeyi sil yörüngesini izleyip, onay vermek, telefonun sıfırlanması için kapanmasını ve kendiliğinden, temizlenmiş olarak yeniden başlamasını sağlar.
Format işlemi için kullanılabilecek ikinci yöntem ise ekran kilit desenini ya da güvenlik kodunu unutmak-bloke etmek veya uygulama, işletim sistemi hataları gibi nedenlerden açılmayan, menüye erişimde sıkıntı yaşatan telefonlar için en geçerli yöntem olan donanımdan format seçeneğidir. Bunun için telefonun fiziksel tuşlarından yararlanıp, onarım moduna(recovery mode) ulaşmalısınız.
Telefonu kapatın ve görselde aktarmaya çalıştığımız gibi ses açma, ana ekran(home) ile açma-kapama(kilit) tuşlarına birlikte basarak telefonu açın. Yani yapılması gereken tuş kombinasyonu ses açma tuşu + ana ekran(home) tuşu + açma-kapama(kilit) tuşu şeklinde olmalıdır.
*Marka ve model bilgisinin yazdığı ekranla karşılaştığınızda açma-kapama(kilit) tuşunu bırakarak diğerlerine basmaya devam edin.
Bir süre sonra telefon onarım moduna ulaşacaktır, Android robotu gördüğünüzde tuşları bırakabilirsiniz. Bu ekranda dokunmatik çalışmaz.
Ses kısma tuşuyla ‘wipe data/factory reset‘ seçeneği üzerine gelin ve açma-kapama(kilit) tuşuyla onaylayın.
Yeni gelecek ekran teyit amaçlıdır; yine ses kısma tuşuyla ‘yes-delete all user data‘ seçeneği üzerine gelin ve açma-kapama(kilit) tuşuyla onay verin.
Bu aşamada telefon sıfırlama işlemini otomatik olarak yapar ve ilk ekrana geri döner.
Çıkış yapıp, cihazı yeniden başlatmadan önce ‘wipe partition‘ seçeneğini de aynı mantıkla onaylamak, cihazın ön belleğinin temizlenmesini sağlayacaktır.
Son olarak ‘reboot system now‘ seçeneğini açma-kapama(kilit) tuşuyla onaylamak, telefonun temizlenmiş olarak yeniden başlamasını sağlar.
Artık kurulumunuzu yapabilir, telefonu yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.

merhaba samsung gt-s7390 için orjinal türkiye romu mevcutmu varsa yüklemesini yparmısınız yazılım yüklemek istiyorum ama hiç bir yerde yok
Barış merhaba. Al bakalım; https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-trend-lite/GT-S7390/TUR/
Kaç dakika sürüyor . yarım saat oldu acılmadı hala benim
Telefonun içerisindeki verilerin çokluğuna göre bir kaç saati bile bulabilir. Eğer bu süre zarfında da kurulum ekranına geçmediyse bataryayı çıkarıp, işlemi tekrarlayın.
hard reset atıyorum açılırken samsung yazısında kalıyor açılmıyor
Hard reset işlemi başarıyla sonuçlanıyor mu peki?
telefonum cok yavas ne yapmam lazım?
Uzun süredir formatlamıyorsanız verilerinizi yedekleyip, tuşlarla formatlayın.
teşekkür ederim ses açma tuşuna değilde kısma tuşuna basıyormuşum çok saolun
benim telefonum galaxy trend lite ama yazılanları yaptığımda downloading diye yazı geliyo ne yapmam gerekir?
yanlış tuşa basıyorsunuz.
ses nasıl yükseltirrrrrrrrrrrrrrr samsung galaxy trend lite!!!!!
ben bu telefonuyeni aldım wi-fi oluyo ama mobil veriyi açıyorum internet bağlanmıyo napmam gerek yardımmm
internet ayarlarınızı yaptırmalısınız.
ayarlar-kablosuz ve ağlar-diğer ayarlar-mobil ağlar-erişim noktası- yeni apn. yolunu izleyin.
ilk iki seçeneğe internet yazın ve kaydedin.