Samsung C101 Galaxy S4 Zoom model telefonunuzda kullandığınız mobil internetinizi isterseniz bilgisayarınızda kullanabilir veya wi-fi özelliği olan diğer cihazlarla paylaşabilirsiniz.

Burda dikkat etmeniz gereken en önemli konu sahip olduğunuz internet paketinizin limitidir. Eğer limitli bir internet paketi kullanıyorsanız,  paylaşımdan doğacak herhangi bir limit aşımı sizi sürpriz faturalarla karşılaşabilirsiniz.

Telefonunuzdaki mobil interneti paylaşmamın üç yolu mevcuttur.

Usb kablosuyla telefonunuzdaki internetinizi bilgisayarda kullanabilirsiniz. Bağlantı yağtığınızda bilgisayar sürücülerin yüklenmesini isteyebilir. Bu yüzden bilgisayarınıza Kies programını kurmanızı öneririz. Bilgisayarınızda Kies yoksa buradan indirip kurabilirsiniz. Kurulumu yaptıktan sonra bilgisayarı resetleyin.

Telefonu usb kablosyuyla bilgisayara bağlayın. Ayarlar – Bağlantılar sekmesinden Diğer ağlar’a dokunun.  Açılan ekranda Bağ. ve taşınabilir Wi-fi alanını açın. Bu ekranda  Usb bağlanıyor seçeneğini aktifleştirin. Sürücüleri yüklendikten sonra internet erişimine sahip olacaksınız. Mobil internetinizin açık olduğundan emin olun.

İkinci yöntem olarak internetinizi Bluetooth ile paylaşabailirsiniz. Bluetooth özelliğine sahip olan cihazla telefonu eşleştirin ve  Bluetooth bağlantısı seçeneğini aktifleştirin.

En kullanışlı yöntem ise wi-fi ile internet paylaşımıdır. Taşınabilir Wifi alanını açın. Yapılandır seçeneği ile telefonunuza bir isim ve şifre belirleyin.  Taşınabilir wi-fi alanını etkinleştridiğinizde telefonunuz modem moduna geçecektir. Wifi özelliği olan her cihaz, taramada sizin telefonunuzu bulacaktır. Doğru şifreyi girdiğinde telefonunuza bağlanıp internetnizi kullanabilecektir.

Mobil internetiniz açık ve ayarları düzgün yapılandılırmamışsa bağlantı gerçekleşir ancak internete giremezsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir