Motorola Defy Mb525 telefonunuzu yazılımsal olduğunu düşündüğünüz sorunlardan ötürü, ekran kilit deseni unutma veya bloke etmek ya da tek seferde ayar-veri sıfırlaması yapmak için formatlamak isterseniz, bunu aşağıda anlatacağımız yöntemlerle yapabilirsiniz.

İşleme başlamadan önce mümkünse veri yedeği alın ve telefonunuzu iyice şarj ederek en az %50 seviyesine gelmesini sağlayın.

Formatlama-sıfırlama işlemi için iki farklı yoldan istediğinizi, size en uygun olanını kullanabilirsiniz. İlk yöntemi uygulayabilmek için menüye erişebiliyor olmanız gerekir; Menü> Ayarlar> Gizlilik> Fabrika verilerine sıfırla> Telefonu sıfırla> Her şeyi sil yörüngesini izleyip onay verdiğiniz taktirde, telefon sıfırlama işlemi için kapanır ve temizlenmiş olarak yeniden başlar.

İkinci yöntem ise ekran kilit desenini unutmak- bloke etmek ya da uygulama-yazılım hatalarından ötürü açılmayan telefonlar için en etkili olan ‘donanımdan format’ seçeneğidir. Bunun için telefonun tuşlarını kullanarak, onarım moduna(recovery mode) ulaşmalısınız.

motorola-defy-mb525-format-atma

 

Telefonu kapatın ve ses açma tuşu ile açma-kapama(kilit) tuşlarına birlikte basarak telefonu açın.

Android robotu görene tuşlara basılı tutun ve Android robot belirdiğinde sistem ekranına geçebilmek için ses açma ve ses kısma tuşlarına aynı anda basın.

Sistem ekranında telefonu sıfırlayabilmeniz için seçenekler yer alır. Ancak bu ekranda dokunmatik çalışmaz.

Ses kısma tuşu yardımıyla ‘wipe data/factory reset’ seçeneği üzerine gelin ve açma-kapama(kilit) tuşuyla onaylayın.

Yeni gelecek ekran teyit amaçlıdır; yine ses kısma tuşuyla ‘yes-delete all user data‘ seçeneğinin üzerine gelin ve yine açma-kapama(kilit) tuşuyla onay verin.

Telefon sıfırlama işlemini otomatik olarak yapacak ve ilk ekrana geri dönecektir. Açma-kapama tuşuyla ‘reboot system now’ seçeneğini onaylamak, telefonu sıfırlanmış olarak yeniden başlatacaktır.

‘reboot system now’ seçeneğinden önce sistem ekranındaki ‘wipe cache partition‘ seçeneğini de onaylarsanız telefonun ön belleği de temizlenmiş olur.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir