Samsung i9300 Galaxy S3 telefonunuzda interneti henrahngi bir engel ile karşılaşmadan özgürce kullanabilmek için DNS değiştirmelisiniz. Telefonunuzun DNS ayarını değiştirerek bütün engelli sitelere girebilirsiniz. Anlatacağımız yöntem  telefonunuzun kablosuz wi-fi özelliği içindir.

DNS değiştirmek için Ayarlara giriyoruz ve Wi-Fi’yi açıyoruz.  Kablosuz ağımıza bağlanıyoruz.  Bağlı olduğumuz kablosuz ağın ismine dokunup basılı tutuyoruz. Karşımıza iki seçenek çıkacaktır. Ağ yplnd değiştirine dokunuyoruz.  Açılan pencerede Gelişmiş Seçenekleri Göster seçeneğini işaretliyoruz.  Hemen aşağısında IP ayarları kutucuğu belirecektir. IP ayarını Statik yapıyoruz.  Biraz daha aşağıya indiğimizde DNS1 ve DNS2 seçeneklerini göreceğiz.  DNSleri aşağıdaki gibi düzenliyoruz.

DNS1: 8.8.8.8
DNS2: 8.8.4.4

i900 galaxy s3 dns ayarii9300 galaxy s3 dns degistirmei9300 galaxy s3 dns yapilandirmasi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yaptığımız değişiklikleri Kaydet butonu ile kaydedip çıkıyoruz. Son olarak Wi-fi’yi kapatıp geri açıyoruz. Şimdi istediğiniz bütün yasaklı sitelere girebilirsiniz.

 

7 thoughts on “Samsung i9300 Galaxy S3 DNS Ayarı Değiştirme”
  1. Guzel cozum ama wifi den degilde mobil internet paketinden giriyorum bi turlu cozum bulamadim set dns s3 le uyumlu degil onuda indiremiyorum bi cozumu varsa paylasirsaniz iyi olur

    1. hotspot shield uygulması işinizi görür, aylık limiti var sanırım ama idare eder. ayrıca markette VPN diye arama yaparsanız farklı uygulamalar da vardır.

      1. dnslerin çoğu engellendi. aşağıdaki dnsleri girerseniz youtube açılır ancak twittera giremezseniz yine de.
        198.153.192.1
        198.153.164.1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir