iPhone marka telefonlarda internetinizi başka cihazlarla paylaşmak için menüde yer alan Kişisel Erişim Noktası seçeneğini kullanmalısınız. Bazı modeller ise yeni güncelleme sonrası ya da internet ayarlarının olmaması gibi sebeplerden menüde bu seçeneği göstermez. Hatta bazı versiyon iPhone’larda varolan seçenek bazen kaybolur. Çözüm ise çok basit…

Aşağıdaki görsellerde anlatmaya çalıştığımız gibi internet ayarları kısmındaki boşlukları doldurmanız sorunun önüne geçmenizi sağlayacaktır. Basit işlemlerle menüyü çıkarabilir ya da kaybolmuş olanı geri getirebilirsiniz. iPhone 4S ve iPhone 5 model cihazlarda bu sorun hemen hiç yaşanmazken iPhone 3GS ve iPhone 4 modellerinde zaman zaman karşılaşılabiliyor.

Menü> Ayarlar> Hücresel yörüngesini izlediğinizde hemen tüm internet ayarlarının yapıldığı bölüme ulaşırsınız. Burada ‘Hücresel Veri Ağı’ bölümüne dokunduğunuzda temel internet ayarlarının bulunduğu seçeneklerle karşılaşırsınız. ‘HÜCRESEL VERİ’ kısmındaki eksikleri tamamlamak, hem kaybolan ‘Kişisel Erişim Noktası’ seçeneğini geri getirir, hem de eksik olan ayarları tamamlamış olur.

‘HÜCRESEL VERİ’ kısmında ilk sırada ‘APN’ yer alır ki genelde burası ‘internet’ yazacak şekilde doludur. Aynı şekilde alt sıralarında yer alan ‘Kullanıcı Adı’ ve ‘Parola’ bölümlerini de ‘internet’ yazarak doldurun ve geri yaparak menüye dönün. Eğer APN kısmı boşsa, buraya da ‘internet’ yazmanız gerekir. 

Yani kısacası HÜCRESEL VERİ kısmında gördüğünüz tüm seçenekleri ‘internet’ yazarak doldurmalısınız. Bu işlemleri yapmanıza rağmen ‘Kişisel Erişim Noktası’ sekmesi belirmediyse, telefonunuzu kapatıp, yeniden açarak ayarların geçerli olmasını sağlayın.

Anlattığımız bu yöntem iOS 7 işletim sistemine güncellenmiş iPhone telefonlar için de geçerlidir!

4 thoughts on “iPhone Menüsünde Kişisel Erişim Noktası Yok!”
  1. Arkadaş süper bir paylaşım olmuş kesin çözüm ve cok makbule geçti cok teşekkür ederim elind sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir