10 maddede yurt dışından getirilen cep telefonları için Pasaport IMEI Kaydı:

– IMEI Kaydı yapılacak pasaportun ülkeye giriş tarihi 30 Günden eski olmamalıdır. Yani son giriş tarihi son bir ay içerisinde olmalıdır.

– IMEI Kaydı yapılacak Pasaport üzerinde kesinlikle giriş mührü olmalıdır. Mühür yoksa veya okunmuyorsa Emniyet Müdürlüğü’nden Ülkeye Giriş Tarihi ile ilgili bir kağıt alınması gerekmektedir.

– IMEI Kaydı yapılacak Pasaport ile son 2 yıl içerisinde başka Telefon Kaydı yapılmamış olmalıdır. Kayıt yapılan Pasaport üzerine 2 senede bir yeni kayıt alınabilir.

– 2013 yılı için 115 TL harç bedelinin Vergi Dairelerine ve Vergi almaya yetkili Bankaların şubelerine yatırılması ve bedelinin ödendiğine dair dekontun alınması gerekmektedir.

– Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait IMEI numarasının ve Pasaport sahibi kişinin adı ve soyadı yer alması gerekmektedir.

– Pasaport sahibinin pasaportun aslı ve dekontu ile birlikte cihaz kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz.

– Cihaz kayıt başvurusunun akabinde (http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php) adresinden herhangi bir cihazın kayıt durumu öğrenilebilmektedir.

– IMEI Kaydından sonra Kapanan telefonlar 3 iş günü içerisinde açılır. Kapanmamış telefonlar sorunsuz kullanılmaya devam edilebilir

– Bir kez IMEI kaydı yapılan telefon sonraki yıllarda dilediği kadar ülkeye giriş ve çıkış yapabilir. Tekrar IMEI Kaydı gerekmez.

– IMEI Kaydı yapıldıktan sonra firma tarafından size verilen kağıdı saklamanız gerekmektedir. Bu sayede kaydınızın sorunlu bir duruma düşmesi durumunda yasal işlem yapabilirsiniz.

Kaynak:www.sikayetvar.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir