Sony Xperia Z  bataryası çıkmayan bir telefon ve bu nedenle sim kart dışarıdan, kasanın kenarından takılıyor. Bu makalemizde size sim kartın nasıl takıldığını anlatacağız.

Sony Xperia Z sim kartıyla alakalı bilinmesi gereken ilk bilgi sim kartın micro olduğudur. Yani Xperia Z micro sim kart kullanır. Bu yüzden telefonu kullanmaya başlamadan önce lütfen sim kartınızı micro olarak değiştirin.

Xperia Z’nin sim kart yuvası hemen açma-kapama tuşunun üstünde bulunan kapağın altındadır. Telefon tasarımında ciddi bir bütünlük olduğundan ve su geçirmeme özelliği barındırdığından tüm yuvalar iyi şekilde kapatılmıştır. Sim kart yuvası da ince bir açılma boşluğu haricinde pek belli olmaz.

Açma-kapama tuşunun biraz yukarısına bakarsanız sim kart yuvası koruma kapağını ve kapağı açtığınızda içeride bir adet siyah sim kart oturtma yuvası göreceksiniz. Sim kart yuvasını çekerek çıkarın. Micro sim karta dönüştürdüğünüz kartınızı bu sürme yuvasına doğru şekilde yerleştirin. sony xperia z sim kart takmaTelefonu ekranını aşağı bakacak şekilde tutun ve sim kartın köşesi kesik kısmı size bakacak şekilde içeriye yerleştirin. İşlem bu kadar!

Sony Xperia Z Kullanımı Kılavuzuna Göz Atmak için Tıklayın

4 thoughts on “Sony Xperia Z’ye Sim Kart Nasıl Takılır?”
  1. Ben sim karti takacak yuvayi goremedim. Bir cikinti da yok .. Yan kapagi actim. Ama o yuva yok sim karta bakiorum sim kart bana bakiyor…

    1. sim kart yuvası olması lazım orda, yoksa içinden çıkarılmış demektir. sim kartı o şekilde takmayın, çıkarmakta sorun yaşayabilirsiniz.

  2. ulan bu ne mallık yeter ya bir de birleşik batarya çıkmış. hangi salak düşünmüş bunu! oturdum hangi salaklıksa simini çıkardım. baktım acaba nasıl bir şey. sonra tekrar takamadım. bir de 2000 tllik telefon yani insan korkuyor bir şey olur dye. sonra yazdım sizin dediğiniz gibi yapınca taktım şimdi çalışıyor. sağolun.

  3. yahu ne yazayım bilemiyorum sinirden çatlıcam. ulan 2.000 tl ye telefon satıyosunuz koyduğunuz kullanma kılavuzu na bi bakın sonra sony satmıyo satmaz tabi hıyarlar adam kullanamıyor çünkü kılavuz yok ayıp ayıp bu kullanma kılavuzunu tamam deyip oraya koyacak müdürünüz kimse hala o masada oturuyosa yazık yazık zaten o firma batar beee batsında zaten rezil herifler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir