HTC Explorer telefonunuzun çözülemeyen, sürekli tekrar eden bir sorunu varsa formatlama işlemine başvurarak bu sorunları ortadan kaldırmayı deneyebilirsiniz. Formatlama işlemi telefona sonradan yüklenmiş tüm bilgilerinizi, dosyalarınızı ve uygulamalarınızı silecektir.

Telefonu formatlamaya başlamadan önce lütfen bilgilerinizin yedeğini alın ve batarya şarj seviyesinin %25‘nin üzerinde olmasını sağlayın. İsterseniz sim kartınızı ve hafıza kartınızı telefondan çıkarabilirsiniz.

Formatlama işlemine başlamak için telefonu kapalı konumuna getiriyoruz. Telefon kapalı iken ses kısma tuşuna basılı tutun ve ses kısma tuşu basılı iken güç (açma-kapama) tuşuna basın. Ekranda halay çeken 3 android robotu gördüğünüzde tuşları bırakabilirsiniz. Açılan menüde ses kısma tuşu yardımı ile FACTORY RESET (hafızayı sil/clear storage) seçeneğini üzerine gelip, güç düğmesi ile onaylama yapın.

Kullanılabilecek bir diğer yol için ise menü üzerinden Ayarlar> Depolama> Fabrika veri sıfırlaması> Telefonu sıfırla> Tümünü sil yörüngesini izleyin.

htc explorer format atmaİki işlem sonunda da telefon sıfırlama işlemi için kapanacak ve temizlenmiş olarak yeniden başlar. Lütfen işlem bitip, telefon kurulum ekranına geçene kadar telefonu kapatmaya çalışmayın ve bataryayı çıkarmayın.

10 thoughts on “HTC Explorer Format Atma”
  1. İyi günler
    Bilgilendirmeler çok açık.
    Fakat benimmsorunum biraz farklı.
    Reset attık htc a310e ye
    Ama google play store kayboldu.
    Market kosmına girincede Urı kimlik vs.
    Diyor
    Bi türlü whatsap veya başka bir program yükleyemiyorum.

    1. Mustafa Bey merhaba. Telefonu internete bağlı bir şekilde bekletmeniz ve yarım saatte bir yeniden başlatmanız gerekiyor. Market kendini güncelleyecektir ama zaman alacaktır. Eğer bu şekilde sonuç alamazsanız da ‘Play store APK’ şeklinde aratma yapıp indirin ve cihaza kurun. Bu kesin çözümdür.

  2. abicim çok teşekkür ederim 2. yoldan bir türlü format atamıyordum sen sayende nasıl olduğunu öğrendim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir