Hem ücretsiz hem de hızlı bir ulaşım ağı özelliği saplayan Whatsapp günümüzde en sık kullanılan uygulamalardan birisi haline gelmiştir. Her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte kendisini yenileyen bu uygulama, durum özelliğinde beğenilen hikayelerinde kaydedilmesi gibi bir imkanı kullanıcılara sunmuştur. Bu uygulama ile beraber hem fotoğraflar hem gifler hem de videolar indirilebilmektedir. Peki, Whatsapp durumu nasıl indirilir?

Birinci Adım

Telefona yüklenen bir uygulama ile Whatsapp durumu indirme artık çok kolay. Google Play uygulaması üzerinden StroySaverForWhatsapp adlı uygulama indirilmelidir. İndirilen uygulamalı açılmalı ve karşınıza çıkan ekranda RecentStories adlı kısma tıklayarak yola koyulmaya başlamalısınız. Böylelikle karşınıza durumlar gelecektir. Buradan dileğiniz Whatsapp durumunu ya da fotoğrafını ya da gifi rahatlıkla indirebilirsiniz.

İkinci Adım

Bu yöntem daha çok ekran kaydedici uygulamalara destek sağlayan ve sıkça tercih edilip kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Burada kullanılan yöntemin adı ise REC HD Screen Recorder adlı bir uygulama ile gerçekleşmektedir. Bu uygulamaya benzer daha birçok uygulama yer almakta ve hala da geliştirilen uygulamalar ile birlikte sayısını arttırmaktadır. Bu uygulamalardan bazıları; İlos, AZ Screen Recorder ve Mobizen gibi uygulamalardır. Bu uygulamalar ile birlikte ekran kaydı rahatlıkla elde edilebilmektedir.

REC HD Screen Recorder Uygulaması

Bu uygulamanın adını Google Play Store’a yazarak bulun ve telefonunuza indirin. İnmiş olan uygulamaya giriş yapın ve ekran kaydını almayı başlatmak için sayfanın sağ alt sekmesinde yer alan yuvarlak işaretli butona tıklayın. Karşınıza yeni bir ekran çıkacaktır ve bu ekranda şimdi başla adlı kısma tıklayarak onay verin. Burada beşten geriye doğru bir geri sayım gerçekleşecektir. Bu geri sayımın ardından ekran görüntüsü alımı başlamış olacaktır. Kaydın devam edip etmediğini ise ekranın sol üst kısmından rahatlıkla görebilirsiniz.

(Dilerseniz bildirim ekranından da görebilmeniz mümkündür) Tüm bunlar sonucunda Whatsapp uygulamasına giriş yaptığınızda karşınıza çıkan ve indirmek istediğiniz duruma tıkladığınızda rahatlıkla bunu kaydetme şansına sahip olacaksınız. Tüm bunlar sonucunda indirmiş olduğunuz uygulamaya giriş yaparak kaydını oluşturduğunuz şeyleri rahatlıkla görebilirsiniz.

KAYNAK: http://bilgiall.net/whatsapp-durumlari-nasil-indirilir/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir