HTC Desire C telefonunuz herhangi bir sebepten formatlamak – sıfırlamak istediğinizde, aşağıdaki görsel yardımıyla anlatacağımız işlemleri uygulamanız yeterli olacaktır.  Telefonunuzun menü dilinden anlatacak olursak anlatacağımız işlemin adı; ‘Factory Reset’.

İşleme başlamadan önce akıllı telefonunuzun şarjının%50‘nin üzerinde olmasına dikkat edin. Zira sıfırlama işlemi sırasından telefonunuz düşük şarjdan dolayı kapanırsa istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz! ‘Factory Reset’ dediğimiz işlem telefonun içindeki tüm bilgi ve verileri silerken hafıza ve sim kartınıza dokunmaz. Yani işlem esnasında hafıza ve sim kartınızın içindeki bilgiler silinmez. Biz yine de onlar takılı değilken ve mümkünse verilerinizin yedeğini aldıktan sonra bu işlemi yapmanızı tavsiye ediyoruz! Şimdi başlıyoruz…

Öncelikle telefonunuzu kapatın. Cep telefonunuz kapalı durumdayken ses kısma tuşuna basılı tutarak açma-kapama(güç-kilit) tuşuna basın ve ikisi basılı vaziyette bekleyin. Telefonunuz açılacak ve bir süre ekranda ‘Telefonunuzu yeniden başlatmak için güç düğmesine 3 saniye basılı tutun!’ şeklinde bir uyarı belirecek. Bu uyarı, içeriğinde de anlatıldığı üzere tamamen telefonu tuşlarla yeniden başlatmakla ilgili, dikkate almadan iki tuşa basılı tutmaya devam edin, telefonunuz kapanacaktır. Elinizi tuşlardan çekin ve sadece ses kısma tuşuna basın, sistem ekranı geldikten sonra tuşa basmayı bırakabilirsiniz. Bu ekranda dokunmatik çalışmaz, ses açma-kısma düğmeleri yardımıyla üçüncü sıradaki ‘Factory Reset’ seçeneğine gelip, açma-kapama(güç) tuşuna basarak onaylayın. Telefon otomatik olarak sıfırlama işlemini gerçekleştirecek ve yeniden açılacaktır. İşlem tamam! Artık kurulumunuzu yaparak, akıllı telefonunuzu yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz…

HTC Desire C telefonunuzu sıfırlamanın diğer bir yöntemi ise sadece telefonunuzun açıkken yapabileceğiniz, menü ulaşabilir durumdayken geçerli olanıdır. Onun için ise Menü> Ayarlar> Depolama> Fabrika Veri Sıfırlaması yörüngelerini izlemeniz gerekiyor.

desire-c

 

HTC Desire C akıllı telefonunuzu formatlarken dikkat edilmesi gereken iki önemli husus var. Birincisi telefon kapanana kadar tuşlara basmayı bırakmamak diğeri ise telefonunuz kapandıktan sonra ses kısma tuşuna basmanız gerektiği. Ayrıca ‘Factory Reset’ seçeneğini onayladığınızda, telefon direk olarak işleme başlar. Yani diğer bir çok android telefon gibi sizden ikinci bir onay istemez!

*** Eğer HTC Desire X telefonunuzun ekran kilit deseni unutmuşsanız ve çok fazla kez yanlış girdiyseniz yine bu yöntemle telefonunuzu fabrika ayarlarından kullanmaya başlayabilirsiniz. Tabi telefonunuza bağlı Gmail hesabınızı hatırlıyorsanız, ilgili ekrana hesap bilgilerini girerek de telefonunuzu eskisi gibi kullanmaya devam etmeniz mümkün.

16 thoughts on “HTC Desire C Format Atma ve Sıfırlama”
  1. Htc desira c kullaniyorum telefon srjda iken arayan kimligi gorunmuyor garantiye yollamayi dusunuyorum ankrada varmi acaba garanti yeri

    1. Telefonuzun garanti belgesinde yetkili servis bilgileri vardır. Ankara’da mutlaka vardır.

    1. Telefonunuz güncellenmiş, yöntemde değişiklik olmuş olabilir. Ses kısma ve güç tuşlarına Android robotları görene kadar basmaya devam edin lütfen.

    1. desen sorunları ücretlidir. ücretli olarak yaparlar.

      yorumlarınızı CEVAPLA seçeneğini kullanarak yazın.

    1. Turkey – Türkiye
      Türkçe
      ‎+90 216 2821500

      ‎09:00 – 21:00 (Pzt – Cum)
      09:00 – 13:00 (Cmt)

  2. telefonun htc A1919 sorunum telefonu açtığımda görüntüsü yok ama açma ve ses kısma tuşuna bastığımda resetleme yapılacak menü açılıyor resetlemek için tuşladığımda ekran kilitleniyor sorunu bulamadım yardımcı olurmusunuz .

    1. Yazilim sorunu var cihazin sanirim
      Yazilim yuklemesi gerekecek ancak bizim bu cihaza yazılım yukleme sansimiz olmadi.

  3. htc desire c kullanıyorum güncelleme esnasında dondu kaldı hiç bişi yapamıyorum açilen faceboook hesabı cevap atabilirmisiniz facebookta adım berat özyer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir