Quatro M1453 cihazı Android bir cihaz olduğundan sık sık uygulamasal ve yazılımsal hatalarla karşılaşabilirsiniz. Yazılımla ilgili bir sorunla karşılaşıldığında genelde yeniden yazılım yüklemesiyle çözüm üretilir. Yazılımsal sorunu olan, virüs bulaşmış cihazınızı aşağıda anlatacağımız yazılım yükleme yöntemiyle tekrar çalışır hale getirebilirsiniz.

Yazılım yüklemesi telefondaki tüm kişisel bilgi ve verilerinizi silerek aynı zamanda format işlemini de uygulayacaktır. Yedek alma imkanınız varsa önemli bilgilerinizin yedeğini alın. Bataryada yeteri kadar(en az %25) şarj olduğundan emin olun. Telefon IMEI numaraları orjinal değilse yüklemeden sonra şebeke alamayabilirsiniz. Bu durumda yeniden IMEI onarımı yaptırmanız gerekebilir. IMEI numaralarınızı kontrol etmek için arama ekranına *#06# kodunu girip çıkan numarayı bu adresten sorgulayabilirsiniz. Menüye ulaşamıyorsanız riske girmeniz gerekecek.

Telefonu bilgisayara ilk kez bağlayacaksınız sürücü yüklemesi yapamnız gerekebilir. Sürücülerle sorun yaşarsanız buradan MTK driverlarını indirip kurun ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

İhtiyacınız olan dosyalar:

1: Quatro M1453 Firmware & Flash Tool

Dosyayı indirip winrar yardımı ile bir klaösre çıkarın.

Flash_Tool_Mod klasörü içindeki Flash_tool.exe programını çalıştırın.

Scatter Loading butonuna tıklayıp Quatro_M1453_v1.0.7 klasörü içindeki MT6582_Android_scatter.txt dosyasını seçtiğinizde yazılım dosyaları programa yüklenecektir.

Telefonu kapatıp bataryayı telefondan çıkarın.

Bataryasız olarak telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.

Download butonuna tıklayın ve bataryayı telefona takın. Kısa bir önyüklemeden sonra yazılım yüklemesi başlayacaktır.

İşlem başlamazsa veya hata alırsanız bağlantıyı kesip Firmware & Upgrade butonu işlem yapımayaı deneyin.

Yükleme işlemi başlarsa programın altındaki durum çubuğundan yüklemeyi takip edebilirsiniz. İşlem bilgisayarınızın hızına bağlı olarak 10 dakikaya kadar sürebilir. Lütfen işlemin bitmesini bekleyin. İşlem bittiğinde sondaki görselde olduğu gibi OK! mesajını alacaksınız.

Bağlantıyı kesip telefonu açabilirsiniz.İlk açılış biraz uzun sürebilir, lütfen telefonun açılmasını bekleyin.

3 thoughts on “Quatro M1453 Yazılım Yükleme”
  1. ya siz yukarıya yazmışsınız ama ne bir proğramı nede bir bu telefon bozulduğunda ankarada karşımıza çıkıp adam akıllı bilgi verecek
    kimse yok bu telefonu üretenler heralde öylesine olursa olur havasında yapmışlar yazıkki insanlar teknolojiye para veriyor bazı üreticilerde insan kazıklama yöntemini insanların maduriyetinden yararlanarak para kazanıyor .
    İstanbulda bir tane teknikservis var oda 15-20 iş günü içerisinde sadece parça gelirdiyo bu cihazın parçaları uzaydanmı geliyor.
    kutuplardan bile artık insanlar uçakla yaklaşık yanlış olmasın 2 iş günü içerisinde geliyor heralde cem yılmazın gora filmindeki gibi malı arap fayikten alıp üretimi ,italatı. satışı ,kendileri yapıyo ,Buyüzden 15-20 günde geliyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir