Huawei Ascend P7 akıllı telefonunuz üzerinden de bilgisayarlarınızda yaptığınız gibi ekran görüntüsü kaydı alabilir, ilgili kayıt üzerinde kırpma, metin ekleme gibi düzenlemeler yapılabilir. Yakalanan görüntünün ister orijinal halini isterseniz de düzenlenmiş versiyonunu sosyal medya ya da anlık mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

Ekran görüntüsü alma, ekran görüntüsü kaydetme, ekran yakalama, ekran fotoğrafı çekme, screenshot gibi bir çok farklı şekilde adlandırılan ve akıllı telefon ekranındaki görüntünün anlık olarak kaydedilmesini sağlayan özellik, günümüzdeki bir çok üründe dahili olarak yer almaktadır. Ancak ekran üzerindeki hareketlerin kaydedilmesini sağlayan ekran videosu kaydı özelliği bir çok üründe dahili olarak sunulmaz ve uygulama marketi üzerinden uygulama edinmek gerekmektedir.

Huawei Ascend P7 akıllı telefonunuzda ekran görüntüsü alabilmek için telefonun fiziksel tuşlarını kullanmalısınız, bir tuş kombinasyonu yapmalısınız. Görselde aktarmaya çalıştığımız gibi ses kısma ve güç(kilit) tuşlarına birlikte basın ve kısa bir süre bekleyin.

huawei-ascend-p7-ekran-goruntusu-alma

Ekranda hareketlenme görüp, deklanşör sesi duyduğunuzda işlem başarıyla gerçekleşmiş demektir. Ayrıca yukarıdaki bildirim çubuğu da bu konuda sizi bilgilendirmektedir. Yakaladığınız görüntüyü telefonunuzun galerisinde bulabilirsiniz.

Telefonda yaptığınız hareketleri yani dokunmatik geri bildirimlerinizi ve hatta sesinizi kaydedebilmek için uygulama edinmeniz gerektiğini belirtmiştik. Bu işlem ilgili yapmanız gereken ise Play Store üzerinden ‘screen recorder’ şeklinde arama yapmak ve karşınıza çıkan uygulamaları denemek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir