Günümüzde tüm akıllı telefonlarda ekran görüntüsü alma özelliği mevcut. Samsung Galaxy A8’de de durum değişmiyor ve kullanıcının uygulama marketinden uygulama edinmesine gerek kalmadan özelliği kullanabilmesine imkan tanınıyor.

İlgili özellik anlık olarak ekranda bulunan görüntünün kaydedilerek, galeriye eklenmesine imkan tanıyor ve ekran fotoğrafı çekme, ekran görüntüsü kaydetme, ekran görüntüsü yakalama, screenshot gibi çeşitli şekillerde adlandırılıyor.

Galaxy A8’de ekran görüntüsü alabilmek için 2 farklı yol var. İki yöntemin uygulanışı da güncel Samsung Galaxy serisi akıllı telefonlarla aynı. İlk yol klasik Samsung tuş kombinasyonu, diğeri ise hareket özelliğinden faydalanma.

İlk yöntemi uygulayabilmek için görseldeki gibi ana ekran ve güç(kilit) tuşlarına aynı anda basıp, kısa bir süre beklemelisiniz.

samsung-galaxy-a8-ekran-goruntusu-almaİkinci yöntemi uygulayabilmek için ise Menü> Ayarlar> Hareketler ve işaretler yörüngesini izleyerek, ‘Ekranı yakalamak için elinizin kenarı ile kaydırın‘ seçeneğinin açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz. İlgili özellik açık olduğunda, ekrana dik şekilde yerleştirdiğiniz avucunuzu sağa sola kaydırmak yeterli olacak.

samsung-galaxy-a8-hareketle-ekran-goruntusu-almaBaşarıyla sonuçlanan uygulamalar sonunda ekranda fotoğraf çekimini andıran bir hareketlenme görür ve bir deklanşör sesi duyarsınız.

Yakaladığınız görüntüleri bulabilmek için Menü> Galeri> Screenshots(Albümlerde) yörüngesini izlemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir