Samsung G920 Galaxy S6 modelinde de tıpkı diğer bir çok akıllı telefon gibi ekran görüntüsü alıp, bu görüntüyü çeşitli amaçlarla kullanabilmek mümkün. Bunun için aşağıda anlatacağımız 2 yöntemden size en uygun olanını doğru olarak uygulamanız gerekir.

Akıllı telefonunuz ekran görüntüsü alma özelliğiyle o an ekranda bulunan görüntüyü kaydederek, galeriye ekler. Ekran görüntüsü kaydetme, ekran fotoğrafı çekme, ekran görüntüsü yakalama, screenshot gibi çeşitli şekillerde adlandırılan bu özellik, Galaxy S6’da dahili olarak yer alır.

Samsung Galaxy S6 modelinde ekran görüntüsü almanın 2 farklı yolu vardır. Bu yollardan ilki basit bir tuş kombinasyonu, diğeri ise sensörlerden faydalanıp, avuç içi hareketi yapmak.

samsung-galaxy-s6-modelinde-nasil-ekran-goruntusu-alinir

İlk yöntemi uygulayabilmek için ilgili ekrandayken, görseldeki gibi ana ekran(home) ve kilit(güç) tuşlarına birlikte basarak kısa bir süre beklemelisiniz. 

Diğer yöntemi uygulayabilmek için ise yine görseldeki gibi avuç içinizi telefonun sağ tarafına dikey şekilde yerleştirip, sola doğru kaydırmalısınız. Bu yöntemi uygulanabilirliği hareket özelliğine bağlıdır. Bu yüzden Menü> Ayarlar> Hareketler ve işaretler yörüngesini izleyerek, ‘Ekranı yakalamak için elinizin kenarı ile kaydırın‘ seçeneğinin açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz. İlgili özellik açık olmalı.

samsung-galaxy-s6-ekran-goruntusu-alma

Yöntemler doğru olarak uygulandığında akıllı telefon ekranında bir hareketlenme olur ve bir deklanşör sesi duyulur.

Yakaladığınız görüntüyü telefonun galerisindeki ‘Screenshots‘ albümünde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir