Sony Xperia Z Ultra cihazına sahipsiniz ve yazılımsal olduğunu düşündüğünüz bir takım sıkıntılar yaşıyorsunuz. Bu durumda başvurmanız gereken ilk yol format atmak olmalı. Format atma işlemi telefona zarar vermediği gibi performansını da arttıracaktır.

Sony Xperia serisi akıllı cihazlar için bir format kodu ve kurtarma modu(recovery mode) yoktur. Bu nedenle kodla ya da tuşlarla format atmak imkansızdır! Yanlızca Sony’nin akıllı cihazları için geliştirdiği PC Companion programıyla yazılım yüklemesi şeklinde format atabilmek mümkün. Bu da ön belleği tamamen temizleyen tek yol olduğundan, menü üzerinden yapılan fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğinden de daha etkilidir.

Bu işlemi Sony marka akıllı cihazlarda kasılma, donma, ağırlaşma, uygulama veya işletim sistemi hataları, ekran kilit desenini unutma-bloke etme gibi yazılımsal sorunların tümünde kullanabilirsiniz. Eğer Xperia Z Ultra açılışta takılı kalıyor ya da aynı aşamada sürekli yeniden başlıyorsa da yine bu yolu izlemelisiniz.

sony-xperia-z-ultra-hard-format-atma

PC Companion üzerinden yapılan işlem tam bir yazılım yüklemesi şeklinde olduğundan hem cihaz formatlanmış olur hem de varsa yazılımı da güncellenir. Daha önce genel bir başlık altında anlattığımız işlem adımları için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Sony Marka Telefonlara Nasıl Format Atılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir