Sony Xperia E1 akıllı telefonunuzda yazılımsal sorunlar baş gösterdiğinde ilk olarak, tıpkı diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi format atma yoluna gitmelisiniz. Format atma işlemi telefona herhangi bir zarar vermeyeceği gibi performansını da arttıracaktır.

Sony marka akıllı telefonlarda format için kullanılabilecek bir kod ve kurtarma modu(recovery mode) bulunmaz. Bu yüzden kodla ya da tuşlarla format atmak mümkün olmaz. Sadece Sony’nin akıllı telefonları için geliştirdiği yardımcı masaüstü programı PC Companion ile yazılım yüklemesi yaparak formatlama işlemi yapılabilir. Bu işlemi yapmaya karar verdiğinizde mümkünse veri yedeği alarak, telefon şarjının tam dolu olmasını sağlamalısınız.

Sony Xperia serisi bir akıllı telefonda çökme, donma-kasılma, ağırlaşma, işletim sistemi veya uygulama hataları, Sony yazısında kalarak açılmama ve ekran kilit desenini unutup bloke etme gibi yazılımsal bir sorunla karşılaştığınızda bu yolu denemelisiniz.

sony-xperia-e1-hard-format-atma

PC Companion üzerinden yapılacak işlem telefona baştan yazılım yükleyecektir. Ön belleğin de silindiği bu işlem sonrası telefon formatlanmış ve varsa yazılım güncellemesi yapılmış olur. İşlemin nasıl yapıldığını daha önce genel bir başlık altında anlatmıştık. Görmek için lütfen aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

Sony Marka Telefonlara Nasıl Format Atılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir