Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, katıldığı Türk Telekom’a ait açılış merkezi konuşmasında önümüzdeki dönemde 4G uygulamasına geçileceğini söyledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Önümüzdeki dönemde 4G uygulamasına geçeceğiz. Bununla ilgili yetkilendirmeleri yapacağız. 4G’nin de uygulamaya başlamasıyla internet hızlarımız en az 10 kat artacak, vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hızlı bir şekilde istediği bilgiye, kaynağa sahip olabilecek” dedi.

Elvan, Karaman’da önce Türk Telekom’a ait çağrı merkezinin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Elvan, yeni istihdam imkanları sunan çağrı merkezlerinin sayılarının artırılması gerektiğini söyledi. Bu merkezlerin istenen seviyeye getirilmesi gerektiğini belirten Elvan, şu anda yaklaşık 100 bin kişinin istihdam edildiğini, sayının artırılabileceğini kaydetti.

lutfi-elvan-acilis-toreni-4g

Kapsama alanı itibarıyla Türkiye’nin akıllı telefonlar başta olmak üzere internet alanında Avrupa ortalamasının üzerinde bir konuma sahip olduğunu dile getiren Elvan, “Önümüzdeki dönemde 4G uygulamasına geçeceğiz. Bununla ilgili yetkilendirmeleri yapacağız. 4G’nin de uygulamaya başlamasıyla internet hızlarımız en az 10 kat artacak, vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hızlı bir şekilde istediği bilgiye, kaynağa sahip olabilecek” diye konuştu.

Ntvmsbc

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir