Samsung S5380D Wave Y modeli Bada işletim sistemine sahip bir cihazdır. Bada yazılımında sık sık restart(sürekli yeniden başlama) sorunu çıkmaktadır. Sizin telefonunuzda bu tür bir problem varsa veya Bada 2 sürümünden daha düşük bir sürüm kullanıyorsanız aşağıda anlatacağımız yüklemeyi yaparak hem telefonunuzu çalışır hale getireilirsiniz hem de en güncel sürüme sahip olabilirsiniz. Yükleyeceğimiz yazılımda Türkçe dili mevcuttur.

Yüklemesini yapacağımız yazılım sadece S5380D modeli içindir. Yorumlarda S5830 modeline de yükleme yapıp sonuç alan arkadaşlar olmuş.

İşleme başlamadan önce bataryayı şarj edip, mutlaka batarya şarj seviyesini %50’nin üzerine çıkarın. Telefon sürücülerinin otomatik olarak yüklenebilmesi için bilgisayarınızda Kies programının kurulu olması gerekmektedir. Kiesi buradan indirip kurabilirsiniz. Kurulumdan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Kiesi açmayın. Açılırsa geri kapatın.

İhtiyacınız olan dosyalar:

1: MultiLoader v5.67

2: S5380DJVKK4_S5380DOJVKK2

Her iki dosyayı indirip winrar veya winzip ile bir klasöre çıkarın.

Telefonu kapatın. Ses kısma + home + güç tuşlarına beraber basıp biraz basılı tutun. Telefon ekranında Downloading yazısı çıkacaktır. Telefonu bu moddayken USB kablosuyla bilgisayara bağlayıp, sürücülerin yüklenmesini sağlayın.

Multiloader v5.67 programını açın.

samsung s5380d wave y türkçe yazılım yükleme1: BRCM2153 seçeneğini seçin.

2:Full Download seçeneğini seçin

3: Dosya seçimlerini yapın.

Boot: BOOTFILES
Amss: amss.bin
Apps: apps_compressed.bin
Rsrc1: Rsrc_S5380D_Open_Turkey_Common_OJV.rc1
Rsrc2: Rsrc2_S5380D(Low).rc2
Factory FS: FactoryFs_S5380D_Open_Europe_Common.ffs
SHP APP: ShpApp.app
CSC: CSC_S5380D_Open_Turkey_Common_OJV.csc
FOTA: bplib_S5380DOpTurkeyCommon.fota
PFS: PFS_S5380D_Open_Turkey_Common_OJV_JVKK4.pfs

4: Port Search butonuna tıklayıp telefonu tespit edin.

5: Download butonuan tıklayarak yükleme işlemini başlatın.

Yükleme işlemini sağdaki beyaz sütundan takip edebilirsiniz. İşlem boyunca telefonun bağlantısını kesmeyin. İşlem bittiğinde All files complete mesajını göreceksiniz ve telefon kendini yeniden başlatacaktır. Yüklemeye rağmen hala telefon kendini sürekli yeniden başlatıyorsa lütfen buradaki yazılımı yükleyerek yukarıda anlatılan işlemleri tekrarlayın.

12 thoughts on “Samsung S5380D Wave Y Yazılım Yükleme”
    1. Telefon Download moda geçti mi ve sürücüler yüklendi mi? Sürücüler yüklendiyse başka bir kabloyla(orjinal) deneme yapın lütfen.

      1. orjinal samsung kablosuyla denedim. program acıldı resimdeki gibi her seyı yaptım. pc de kies yoktu samsungun sitesinden indirdim. telefon download moduna gectı ama port search diyince bir sey bulmuyor ve download butonu aktıflesmıyor

        1. Peki telefon normal çalılır vaziyette bilgisayar tarafından görülüyor mu? Ayrıca daha önce şarj soketinden tamir gördü mü?

          1. port search tuşuna basınca download tuşu aktifleşmiyor normalde usb ile bilgisayara bağlanınca görünüyor ne yapmam lazım

            1. download mod sürücüleri farklıdır, soketi kontrol edin lütfen, mümkünse başka bir bilgisayarda da deneyin.

    1. helal olsun….tşkler….format atabildim…herşey çok kolaymış:) sıkıntı olmadı…tesdpitlerim..dowland modu gelince usb takılınca modem sürücü otomatik yükleniyor….yüklendiğinde herşey sıkıntısız…usb modem yüklenmezse olmuyor ..pili çıkarıp..tekrar .home tuşu+ses eksituşu+power aynı andabasılıp telofonda dowland görülünce usb takılıp modem sürücüsü otomatik yüklenince sorunsuz işlem gerçekleşiyor……saygılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir