Bazılarımız zor olduğunu düşünse de aslında neredeyse tüm markalar arasında en basit android versiyon güncellemelerini Sony sunmakta. Yapmanız gereken tek şey bilgisayarınıza Sony PC Companion’ı indirerek(programı Sony’nin resmi sitesinde ve ‘Download – İndir’ bölümümüzde bulmanız mümkün), kurup, bilgisayarınızla akıllı telefonunuz arasında bağlantı kurmak. Bunun içinde bilgisayarınıza telefonunuzun data kablosunu usb soketleri üzerinden bağlayıp, telefonunuza takmak.

Bu basit işlemleri bitirdikten sonra Sony PC Companion programını çalıştırdığınızda program otomatik olarak telefonunuz görür ve program ekranında model ismiyle birlikte yer alır. Burada dikkat etmeniz gereken telefonunuzun şarj seviyesinin %50’nin üzerinde olması. Zaten yetersiz batarya seviyesinde program size uyarı verecektir, iki işlem yapmanıza gerek kalmadan bunu dikkate almanız zamandan kazandıracaktır.

Telefonunuz modeliyle birlikte Sony PC Companion ekranında yer alıyorken, telefonunuza ait güncelleme yayınlamışsa hemen modelin altında “güncelleştir” şeklinde bir buton aktifleşir. Butona tıkladığınızda önce program telefonunuzu güncelleştirmeye hazır hale getirir ve bilgisayar internet bağlantısı üzerinden güncelleme yazılımını indirmeye başlar. Bilgisayarınıza indirilen güncelleme dosyaları daha sonra program vasıtasıyla telefonunuza aktarılır ve telefon kendiliğinden kapanır. Bu aşamadan sonra program sizden telefonun bağlantısını söküp, yeniden başlatmanızı ister. Bağlantıyı söküp telefonu yeniden başlattığınızda ekrana Sony ve Xperia logoları gelerek rutin açılma ekranına geçiş yapar. Bir süre sonra rutin açılma ekranı yerini  güncelleme dosyalarının telefona kurulması ekranına bırakır. Dosyalar kurulur ve yazılım güncellemeniz başarıyla bitmiş olur.

Yani sonuç olarak işlem sırası şu şekildedir; telefonu bilgisayara bağlayın, programı açıp ‘güncelleştir’ butonuna tıklayın, program yönlendirmelerini takip edin, kabloyu çıkarın ve telefonu yeniden başlatın. Telefonunuzun yeni sürümü ve dolayısıyla yeni görünümü hayırlı olsun.

Tayfun Sağır

12 thoughts on “Sony Xperia Akıllı Telefon Güncellenmesi, Android Versiyon Yükseltilmesi”
  1. ikinci el telefon aldım telefon açılmıyor ne yapmalıyım götürmediğim teknik servis kalmadı bana yardımcı olacak kimse varmı dır bilinen eniyi taknikservisin telefonununu versenizde olur

    1. 3 tane teknik servis size olmaz demişse hiç uğraşmayın derim. istanbuldaysanız aksaray taraflarına uğraabilirsiniz.

  2. Selam bende yeni xperıa ıon lt 28h aldım ama yanlırşlıkla bazı dorsyaları sildim geri nasıl eskı ayarına nasıl gelir

  3. yeni experia s aldım whatsapp falan aldığımda menüde vardı ama çalıştıramıyorum ne yapmalıyım hata veriyor sürekli

    1. Google Play uygulamasını açıp whatsapp uygulamsının güncellemesi olup olmadığını kontrol edin lütfen, eger guncellemesi yoksa, telefon yazılımınızı güncelleştirmeniz gerekecektir.

  4. bana bu xperia u nun whatsapp yazılımı kullanıyo diyebilicek olan varmı???yardımcı olun lutfen…

  5. Android telefonlarda eski sürüme dönme işlemi biraz sancılı. Bazı modeller sorunsuz dönüş yaparken bazıları bir takım hatalarla eski versiyona dönüyor. Aslında zararsız olmasına rağmen illegal programlarla yapılan bir işlem olduğu için bazen telefonunuz garanti kapsamı dışına çıkabiliyor. Tavsiyemiz telefonunuzun yeni sürümüne alışmanız. Eğer sürüm güncellemesini yeni yaptıysanız kısa bir süre telefonunuzun eski performansında uzaklaşması normal ama düzeliyor. Yine de ‘yok, ben eski sürümüme dönmek istiyorum’ diyorsanız bu işlemi garanti kurumunuzda yaptırmanız.

  6. Eski sürüme nasıl dönülür ya ben yaptım ama memnun degilim… yardımcı olabilrisen sevinirim.. Kardeşim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir