Alcatel One Touch 991 telefonunuzda uygulamalardan kaynaklı bir ağırlaşma veya hata alıyorsanız veya model – desen kilidini unuttuysanız, bloke ettiyseniz telefonu formatlamanız sorunlarınızı çözecektir.

Menüye ulaşabildiğiniz durumlarda Ayarlardan Yedekle ve Sıfırla seçeneğini kullanarak telefonu formatlamanızı öneririz. Bu yöntem de telefondaki tüm kişisel bilgi, veri ve uygulamalarını silecektir. Telefonu fabrika ayarlarına geri dindürmeden önce önemli bilgilerinizin yedeğini alın.

Model – Desen kilidi veya telefon güvenlik kodu nedeniyle format atmanız gerekiyorsa bunu tuş formatı ile yapabilirsiniz. Telefonun tuşları yardımıyla Recovery Mode dediğim ekrana ulaşıp telefonu formatlamanız mümkündür. Bu işlem de telefonunuzda tüm kişisel bilgi, veri, ve uygulamalarınızı silecektir Ayrıca format esnasında telefonunuzun kapanmasını engellemek için lütfen telefonu şarja takıp batarya şarj seviyesini en az %25 seviyesine getirin.

İşleme başlamak için telefonu kapatın.

Telefon kapalıyken ses açma ve güç tuşlarına beraber basılı tutarak telefonu açın. Bir kaç saniye sonra ekranda android logosu göreceksiniz. Tuşları bırakabilirsiniz. Bu ekrandayken bir kere  dokunmatık Home(Ev) tuşuna dokunun. Recovery seçenekleri karşınıza gelecektir.

alcatel one touch 991 format atma

Bu ekranda dokunmatik çalışmaz. Ses tuşları yardımıyla wipe data factory reset seçeneğinin üstüne gelip en soldaki dokunmatik tuşa dokunun. Çıkan seçeneklerden yes delete all user data seçeneğinin üserine gelip yine en soldaki dokunmatik onay tuşuna dokunun. Bu işlem telefonunuzu formatlayacaktır.

Reboot system now seçeneği üzerindeyken tekrar onay duşuna dokunup telefonu yeniden başlatın. Telefon  bütün kilitleri kaldırılmış ve formatlanmış şekilde açılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir